reviews

De gesprekken met Jantje gedurende de afgelopen periode hebben me geholpen anders tegen de dingen aan te kijken. Ze heeft me
laten zien dat patronen in mijn gedrag zich al in mijn vroege jeugd hebben ontwikkeld en je hele leven doorwerken. Dat plichtsbesef zwaar woog en me remde in het bewust worden van gevoelens. Dat daar te snel aan voorbij werd gegaan, want er moest nog zoveel gedaan worden en ook dat ik niet goed geleerd heb de emoties, die er wel waren, onder woorden te brengen. Dat er sprake was van schuldgevoelens en het feit dat die niet meer rechtgezet kunnen worden, dat ik dat moet accepteren en mijzelf moet leren vergeven en milder voor mezelf moet worden. Ze maakte dat ik me er bewust van werd dat ik het moeilijk vind grenzen aan te geven, er vaak overheen ga wat dan bij mij irritatie op kan leveren. We spraken over mijn gevoel van minderwaardigheid, waarbij ik tegengas kreeg en zij me liet merken dat ik ook trots mocht zijn op hoe ik alles geklaard heb gekregen in het rouwproces na het plotselinge overlijden van mijn man en de vader van 3 pubers en hoe ik daarin omging met mijn eigen verdriet. Sterk heeft ze benadrukt gevoelens toe te laten en tijd te nemen om te beseffen wat ik voel. Jantje heeft me geholpen een beter beeld van mezelf te krijgen, van mijn sterke en van mijn zwakke kanten. Stap voor stap leer ik er mee om te gaan en het is soms nog best moeilijk, m.n. in het nemen van rust en de tijd.

Jantje in de gesprekken met jou voel ik me veilig en vertrouwd. Dankjewel voor het steeds weer luisterende oor.
Mei 2024
Truida

Ik geloof dat niets zomaar gebeurt in het leven. De dingen die je meemaakt, de lessen en inzichten die je eruit kan/ mag opmaken als je ze maar wilt zien.
Dat is niet altijd vanzelfsprekend en kost moeite. Het doet vaak pijn, verdriet en kan beangstigend zijn. Ervoor weglopen lijkt de makkelijkste weg, maar niets is minder waar. Je neemt per slot van rekening jezelf met alles wat je in je hebt mee. Durven kijken naar jezelf daar had ik de ander voor nodig en een beetje lef. Al voelde het ook als noodzaak.
Je bent krachtiger dan je denkt, alleen moest ik dat wel eerst zo ervaren. En wat voelt het dan goed en bevrijdend.
Dat Jantje op mijn pad kwam was dan ook voor mij geen toeval. Het moest echt zo zijn op dat moment. Bij onze eerste ontmoeting voelde het direct als kloppend.
Weten wat goed is, is anders dan doen wat goed is.
Het voelen is anders dan het doorvoelen.
Jantje laat mij voelen en doorvoelen, geeft mij inzichten, stelt de juiste vragen en houdt mij in het moment als ik weer eens als een vlinder van wolk naar wolk fladderde. Door Jantje kan ik weer wat meer bij mezelf komen, komen bij wie je eigenlijk al bent. Er mogen zijn met al je gemakken en ongemakken. Je eigen leven te leiden en te creëren.

Lieve Jantje wat ben ik blij dat ik jou heb mogen ontmoeten. Je straalt veiligheid en vertrouwdheid uit in een huiselijke en persoonlijke sfeer. Jij en jouw huis geven een fijne energie.
Je bent nuchter, liefdevol, empathisch en puur.
Bedankt voor de mooie momenten.

Lieve groetjes Wieteke

Dank voor de fijne sessie, heel veel werkt nog door, ook het contact met de mannelijke lijn via mijn vader. Brengt veel integratie en ontwikkeling op gang. Blij mee.
Evelien

Ik heb genoten van jouw coaching. Ben bezig in het werkboek “Herstellen van narcistische mishandeling” en daar komt wat jij zei over mijn gevoel en mijn vaders gevoel ook in terug. I see a pattern here… Mijn gevoel serieus nemen, werkt elke dag door. Bedankt!
Elsa

Het gaat een stuk beter met me. Mede dankzij jou.
Ik heb weer contact met mezelf. En, in mindere mate, met de wereld.
Dat contact was ik kwijt. Er lag een grauwe, grijze sluier over het leven.
Alles was mat, flets, kleurloos, en van energie ontdaan. Ontzettend bedankt dat je naar mijn verhaal hebt willen luisteren. Zonder oordeel. En met geduld en liefde.
Paul

Nog steeds ben ik  blij ben met de gesprekken die ik bij en met jou mocht doen. Ook al kom ik nu niet meer bij je, de gesprekken werken door. Alsof veel van wat toen met jouw is besproken, gezegd, benoemd- alsof dat nu in leven geleefd wordt.
Paar dagen geleden, al schrijvend in mijn dagboek schreef ik: “dat is echt eigenaarschap van mijn leven nemen”, dat ik het woord eigenaarschap ook echt voelde, en begreep. En ergens ook, dat mijn “levensangst” een andere plek krijgt. Het lukt me stap voor stap, om me niet te laten belagen door angst, het lukt me stap voor stap om meer in de actieve kant te zijn, zélf continu mogen en kunnen kiezen, actief een beweging maken. Onderzoeken. En door dit onderzoeken creëer ik een soort gezonde “afstand” en kan ik ermee aan de gang. Ik geef zo de gevoelens en mezelf een plek.  Dankjewel dat je me zo geholpen hebt bij dit proces.
Corien

Dank voor je bijzondere ochtenden. Ochtenden, waarin ik me weer verbonden voelde vanuit mezelf, met mijn omgeving. Een omgeving waarin ik mezelf kon zijn en voelen. Het gevoel wat ik was “verloren”. Een bijzondere gewaarwording. Je hebt me iets gegeven om te resetten. Een prachtig cadeau! Het is niet eenvoudig, maar in de chaos is het een leidraad om rust te vinden.
Linda

De Hofstee coaching heb ik leren kennen tijdens een lezing van Jantje over rouw bij verlies van je baan. Daarbij gaf zij ook aan welke rouw zij verder begeleid als coach. Ik heb nu mijn basis gevonden, waar ik op verder kan bouwen. En als ik nog “stenen” nodig heb, als het fundament nog steviger kan, kan ik altijd bij deze getalenteerde coach terecht. Mijn verdriet zat in het gemis van overleden vader, en later in mijn leven, ook mijn levenspartner. Mijn moeder kon door haar eigen verdriet uit haar leven niet echt moeder zijn. Door hier op een creatieve manier, een gedicht maken, mijn verhaal letterlijk met potlood kleuren, gebeurde het bij elke bijeenkomst, dat ineens de kern van het verdriet en het ervaren ervan mij verder kon helpen. Het leven gaat altijd verder en is veilig, ook als dat in het verleden niet zo was. Ik kan weer zijn wie ik ben, en ook nu tijd hebben na al deze sessies, om met geduld en liefde naar mijn dyslexie te kunnen kijken en mij daar blij mee maken.
Elisabeth

Een lezing over verdriet en rouw, tja. Daar zit je dan, aan een tafel met mensen met wie je wel eens een praatje hebt. Maar niet over zo’n onderwerp. Dat zullen anderen waarschijnlijk ook wel denken.

Een echte lezing was het (gelukkig) niet. Jantje legt uit wat ze doet in haar praktijk. En op de een of andere manier weet ze een sfeer te scheppen waarin je ineens wel met elkaar over je verdriet praat. Dat vond ik op zichzelf al bijzonder.
Wat ze allemaal precies verteld heeft, weet ik niet meer. Maar wat me bij is gebleven: als iemand er niet meer is, blijft de liefde. En datgene waarvan je hield, daar blijf je van houden. Zij is daar zelf het voorbeeld van, en dat geeft moed en vertrouwen.
En ook goed: haar duidelijkheid en eerlijkheid over wat haar coaching inhoudt.
Anne B.

Dat je er in het hele proces van helen, verwerken, bewustworden, dat jij er bent, mij begeleidt. Dat je
me helpt in het verkrijgen van levensmoed en levensvertrouwen. Je stelt goede vragen, vragen die
mij verder en anders doen gaan kijken naar en voelen met mezelf. Het voelt veilig bij je, niet
betuttelend. Je lach is heerlijk, geeft lucht, relativeert. Je helpt me om vertrouwd te raken met de
combinatiesetting van ernst, verdriet, humor, relativeren, liefde, zorg, aandacht. Dat alles er samen
mag zijn. Daardoor help je mij om een nieuwe weg in te slaan, een nieuwe gevoelsweg.
Marian
Marian is 52 en onlangs gescheiden. Ze heeft moeite de relatie los te laten.

Ergens in de verte wist ik wel wat mijn ‘probleem’ is, maar in het traject is het concreet gemaakt en vertaald in termen
van (nieuw/te oefenen) gedrag.
Geweldig hoe Jantje sommige gebeurtenissen een andere (positieve) lading heeft weten te geven. Jantje is steengoed in het contact. Empathisch en humorvol.En redelijk nuchter. Voor mij was dit een goede combi.
Joke
Joke is 51 en zit thuis met een burn out.