reviews

Dank voor de fijne sessie, heel veel werkt nog door, ook het contact met de mannelijke lijn via mijn vader. Brengt veel integratie en ontwikkeling op gang. Blij mee.
Evelien

Ik heb genoten van jouw coaching. Ben bezig in het werkboek “Herstellen van narcistische mishandeling” en daar komt wat jij zei over mijn gevoel en mijn vaders gevoel ook in terug. I see a pattern here… Mijn gevoel serieus nemen, werkt elke dag door. Bedankt!
Elsa

Het gaat een stuk beter met me. Mede dankzij jou.
Ik heb weer contact met mezelf. En, in mindere mate, met de wereld.
Dat contact was ik kwijt. Er lag een grauwe, grijze sluier over het leven.
Alles was mat, flets, kleurloos, en van energie ontdaan. Ontzettend bedankt dat je naar mijn verhaal hebt willen luisteren. Zonder oordeel. En met geduld en liefde.
Paul

Nog steeds ben ik  blij ben met de gesprekken die ik bij en met jou mocht doen. Ook al kom ik nu niet meer bij je, de gesprekken werken door. Alsof veel van wat toen met jouw is besproken, gezegd, benoemd- alsof dat nu in leven geleefd wordt.
Paar dagen geleden, al schrijvend in mijn dagboek schreef ik: “dat is echt eigenaarschap van mijn leven nemen”, dat ik het woord eigenaarschap ook echt voelde, en begreep. En ergens ook, dat mijn “levensangst” een andere plek krijgt. Het lukt me stap voor stap, om me niet te laten belagen door angst, het lukt me stap voor stap om meer in de actieve kant te zijn, zélf continu mogen en kunnen kiezen, actief een beweging maken. Onderzoeken. En door dit onderzoeken creëer ik een soort gezonde “afstand” en kan ik ermee aan de gang. Ik geef zo de gevoelens en mezelf een plek.  Dankjewel dat je me zo geholpen hebt bij dit proces.
Corien

Dank voor je bijzondere ochtenden. Ochtenden, waarin ik me weer verbonden voelde vanuit mezelf, met mijn omgeving. Een omgeving waarin ik mezelf kon zijn en voelen. Het gevoel wat ik was “verloren”. Een bijzondere gewaarwording. Je hebt me iets gegeven om te resetten. Een prachtig cadeau! Het is niet eenvoudig, maar in de chaos is het een leidraad om rust te vinden.
Linda

De Hofstee coaching heb ik leren kennen tijdens een lezing van Jantje over rouw bij verlies van je baan. Daarbij gaf zij ook aan welke rouw zij verder begeleid als coach. Ik heb nu mijn basis gevonden, waar ik op verder kan bouwen. En als ik nog “stenen” nodig heb, als het fundament nog steviger kan, kan ik altijd bij deze getalenteerde coach terecht. Mijn verdriet zat in het gemis van overleden vader, en later in mijn leven, ook mijn levenspartner. Mijn moeder kon door haar eigen verdriet uit haar leven niet echt moeder zijn. Door hier op een creatieve manier, een gedicht maken, mijn verhaal letterlijk met potlood kleuren, gebeurde het bij elke bijeenkomst, dat ineens de kern van het verdriet en het ervaren ervan mij verder kon helpen. Het leven gaat altijd verder en is veilig, ook als dat in het verleden niet zo was. Ik kan weer zijn wie ik ben, en ook nu tijd hebben na al deze sessies, om met geduld en liefde naar mijn dyslexie te kunnen kijken en mij daar blij mee maken.
Elisabeth

Een lezing over verdriet en rouw, tja. Daar zit je dan, aan een tafel met mensen met wie je wel eens een praatje hebt. Maar niet over zo’n onderwerp. Dat zullen anderen waarschijnlijk ook wel denken.

Een echte lezing was het (gelukkig) niet. Jantje legt uit wat ze doet in haar praktijk. En op de een of andere manier weet ze een sfeer te scheppen waarin je ineens wel met elkaar over je verdriet praat. Dat vond ik op zichzelf al bijzonder.
Wat ze allemaal precies verteld heeft, weet ik niet meer. Maar wat me bij is gebleven: als iemand er niet meer is, blijft de liefde. En datgene waarvan je hield, daar blijf je van houden. Zij is daar zelf het voorbeeld van, en dat geeft moed en vertrouwen.
En ook goed: haar duidelijkheid en eerlijkheid over wat haar coaching inhoudt.
Anne B.

Dat je er in het hele proces van helen, verwerken, bewustworden, dat jij er bent, mij begeleidt. Dat je
me helpt in het verkrijgen van levensmoed en levensvertrouwen. Je stelt goede vragen, vragen die
mij verder en anders doen gaan kijken naar en voelen met mezelf. Het voelt veilig bij je, niet
betuttelend. Je lach is heerlijk, geeft lucht, relativeert. Je helpt me om vertrouwd te raken met de
combinatiesetting van ernst, verdriet, humor, relativeren, liefde, zorg, aandacht. Dat alles er samen
mag zijn. Daardoor help je mij om een nieuwe weg in te slaan, een nieuwe gevoelsweg.
Marian
Marian is 52 en onlangs gescheiden. Ze heeft moeite de relatie los te laten.

Ergens in de verte wist ik wel wat mijn ‘probleem’ is, maar in het traject is het concreet gemaakt en vertaald in termen
van (nieuw/te oefenen) gedrag.
Geweldig hoe Jantje sommige gebeurtenissen een andere (positieve) lading heeft weten te geven. Jantje is steengoed in het contact. Empathisch en humorvol.En redelijk nuchter. Voor mij was dit een goede combi.
Joke
Joke is 51 en zit thuis met een burn out.